LADING

NEW IN: KISTOVI – Hakuhodo, Wayne Goss, RT PowderBleu, Zoeva, ABH, e.l.f. …

Danas su na repertoaru svi kistovi koje sam skupila u posljednjih par mjeseci. Ovog puta ubacila sa i nekoliko promašaja pa ukolike želite, između ostalog, saznati i koje kistove izbjeći, nastavite čitati! 😀

Japanski kistovi – WAYNE GOSS & HAKUHODO

Prvi na redu su oni koju su instantno zasjeli na mjesto najmekših i najkvalitetnijih kistova u cijeloj kolekciji. To su ujedno moji prvi kistovi od plave vjeverice, za koju je poznato da je jedna od, ako ne i najkvalitetnija dlaka na tržištu. WAYNE GOSS Air Brush (35$)
Posebnost ove dlake je ta što pri nanošenju proizvoda klizi po licu bez da pomakne prethodno nanešen proizvod. Ako vam se ikada događalo da pri nanošenju rumenila odjednom vidite kako su neke nepravilnosti koje ste prethodno uspješno prekrili ponovo izbile, to vam se s ovim kistom neće dogoditi. Dlaka vjeverice je daleko najsuperiornija kada je u pitanju blendanje praškastih proizvoda.

WAYNE GOSS Air Brush

WAYNE GOSS Air Brush

WAYNE GOSS 08 brush

WAYNE GOSS 08 brush

Sljedeći kist sam dobila na poklon, a toliko mi se svidio da sam vrlo brzo naručila još jedan. 😀
Ukoliko volite liniju trepavica zatamniti sjenilom, s ovim kistom to možete učiniti vrlo precizno, pa čak i iscrtati winged liner, a radi se o Wayne Goss kistu broj 08.

 

WAYNE GOSS Brushes

WAYNE GOSS Brushes

Ne tako davno izašao je Wayne Goss Eye set, iz kojeg sam izabrala tri komada, a ciljala sam na oblike koje već imam u Hauhodo verziji. (Hakuhodo i Wayne Goss kistovi proizvode se u Japanu, možda čak i u istoj tvornici, no nemojte me držati za riječ) Jedinu razliku između Hakuhodo i WG kistova primiječujem u dršci, gdje bodovi definitivno idu Waynu. Naziv i broj na drškama su ugravirani laserom, čime se spriječava blijeđenje, dok je u slučaju Hakuhodo kistova naziv i broj samo nalijepljen i s vremenom se izgrebe (što se može spriječiti laganim premazom prozirnog laka za nokte).
WG 17 – 28$ (Hakuhodo J142 – 19$) idealan je za blendanje sjenila u pregibu, a veličinom je vrlo sličan kultnom MAC 217 kistu, no za razliku od njega, u svojoj bazi je okrugao, no obaljva identičnu funkciju.
WG 19 – 23$ (Hakuhodo J146 – 18$) oblikom je jednak prethodnom, ali manjeg formata. Koristim ga za bolje definranje pregiba, vanjski kut, pa čak i za donji kapak.
WG 20 – 22$ (Hakuhodo J5529 – 17$ ) namijenjen još detaljnijem poslu oko kapaka, koristim uvijek za one najtamnije i najintenzivnije nijanse koje treba istovremeno i natovariti i izblendati 😀
Sva tri kista napravljena su od turbo kvalitetne kozje dlake, koja uz adekvatno održavanje (blagim sapunima ili šamponima) traje godinama. S kistovima od prirodne dlake savjetujem da izbjegavate korištenje sprejeva za brzinsko čišćenje jer sadrže alkohol, koji s vremenom isušuje i uništava dlaku, pogotovo u kombinaciji s trljanjem o papirnate ručnike. Zapravo, ukoliko ove kistove koristite isključivo na sebi, pranje nakon svake upotrebe nije potrebno ni poželjno. Dovoljno je da otresete sjenilo iz kista i lagano ga obrišete o ručnik.

HAKUHODO brushes

HAKUHODO brushes

Kad smo već kod Hakuhodo kistova, posljednji dodatak kolekciji je nekoliko komada iz G serije. Kistovi iz ove serije većinski su izrađeni od vjeveričje dlake, izuzev u mom slučaju – G5526 (20$), s kojim ću krenuti. Ovo je prvi Hakuhodo kist koji mi nije sjeo. Nešto u ovom obliku, koji podsjeća na predimenzionirani pencil brush, mi ne odgovara. Razlog tome leži u samoj dlaci koja je prilično žilava i čvrsta, ali ne gruba (konjska dlaka). Očekivala sam puno mekši kist, s kojim ću moći blendati uzduž donjeg kapka, no dlaka tome, očito, nije namijenjena.
Sljedeća dva kista prilično su slična oblikom i funkcijom. G5533 (25$) je fluffy, izuzetno nježan i stvoren za završno blendanje i nanošenje sjenila u slabijem intenzitetu, npr. za dodatnu tranziciju između nijansi. G5529 (22$) je ista stvar u manjem formatu.
Zatim tu je G5528 (30$) kupolastog oblika, prilično gusto zbijenih turbo mekanih dlaka, idealan za nanošenje i blendanje na donjem kapku kada ne želim da sjenilo ode prenisko.

HAKUHODO brushes: G5526, G5529, G5533, G5529

HAKUHODO brushes: G5526, G5528, G5533, G5529

HAKUHODO brushes J116, G5539

HAKUHODO brushes J116, G5539

HAKUHODO J116 - ZOEVA 114 / HAUHODO G5539 - ZOEVA 134

HAKUHODO J116 – ZOEVA 114 / HAUHODO G5539 – ZOEVA 134

Preostala dva iz ove ture već imam u ZOEVA varijantama, a radi se o dva najdraža oblika kistova za nanošenje highlightera. J116 (35$) ekvivalent je Zoevinom Soft Focus kistu, dok je G5539 vrlo sličan Powder Fusionu. Oblik kakav ima J116 meni najbolje leži za highlighter jer širim dijelom prelazim preko vrhova obraza i brade, dok bočnom, užom stranom pogađam dio iznad obrve i korijen nosa, dok G5539 (23$) pruža još veću preciznost. Hakuhodo kistovi svoju veću cijenu u odnosu na Zoevu opravdavaju kvalitetnijom i osjetno mekšom dlakom.

Wayne Goss kistovi dostupni su na američkoj stranici Beautylish, gdje je poštarina nakon 50$ besplatna, a carina se obračunava odmah pri naručivanju i znatno je niža nego kada vas naši carinici opletu.
Hakuhodo kistove uzimam sa službene stranice gdje je poštarina fiksna – 16$, a carinu ćete vrlo vjerojatno izbjeći ukoliko na kraju nardžbe u napomenu zamolite da na paket navedu manji iznos, no to nije garancija da nećete naići na loše raspoloženog carinika. 😀

ZOEVA brushes (za usporedbu 228) 134 Face Fusion, 224 Detail Crease, 234 Smoky Shader, 237 Detail Shader

ZOEVA brushes (na desnoj slici za usporedbu 228) 134 Face Fusion, 224 Detail Crease, 234 Smoky Shader, 237 Detail Shader

ZOEVA

Zoeva kistove, budući da su stvarno povoljni i sada dostupni na britanskim stranicama koje nude free shipping, svako malo ih ubacim u narudžbu.
134 Powder Fusion – ako želite potpunu precitnost pri nanošenju highlightera, ovo je kist za vas. 224 Defined crease, kao što mu naziv kaže, ovaj kist služi da dodatnu definiciju pregiba. Budući da je jako tanak u svojoj bazi, forma pri vrhu mu je jako fluffy i zato je idealan za postupno nadograđivanje i blendanje jače pigmentiranih sjenila. 234 Smoky Shader namijenjen je nanošenju sjenila na pokretni dio kapka i kada želite aplicirati boju u njenom punom intenzitetu. 237 Detail Shader, ista funkcija kao prethodni, samo u manjem formatu, meni najdraži za nanošenje sjenila u unutarnji dio oka.

Real Techniques POWDER BLEU Collecton

Real Techniques POWDER BLEU Collection

Real Techniques – POWDER BLEU Collection

Kada su ovi kistovi izašli, bilo je najavljeno kako će biti dostupni ekskluzivno na službenoj stranici i u Boots drogerijama u UK, što je značilo da ću se morati polomiti da bih došla do njih jer ni jedna od navedenih stranica ne šalje za RH. A odlučila sam se polomiti jer iako sam tada čula svega par pohvala za njih, te pohvale su dolazile od youtubera koji su istovremeno profesionalni vizažisti.
Instatno sam pala na dizajn ovih kistova, a mogu vam reći da uživo izgledaju još bolje! Drago mi je da sam čekala s ovom recenzijom jer vam mogu potvrditi kako izgledaju isto kao i prvog dana. Uz to, toliko sam recenziju odgađala da su se nedavno pojavili na Pink Pandi! 😀
Ovi kistovi nemaju veze sa RT kistovima iz stalnog postava. Možda niste do sada primijetili, ali ja sam totalni nazi kada su u pitanju kistovi i njihov dizajn te preferiram isključvo crne drške i nema mi ništa ljepše od uniformirane kolekcije kistova. Da ne ulazim previše u estetiku jer znam da većini to nije od velike važnosti, samo bih dodala da su RT kistovi iz stalnog postava zbog svoje drške strašno nepraktični, što za neki brush roll, što za držanje u čašama i zbog toga ih više ne uzimam. Powder Bleu su gotovo potpuna suporotnost, kako dizajnom tako i samom kvalitetom dlake. Točno se pod rukom osjeti razlika jer ova dlaka puno lakše klizi po licu, a opet nije toliko glatka da ne može pokupiti proizvod. Osim toga, jedna zanimljiva stvar kod ovih kistova je njihova težina, koja se osobito osjeti kod najvećeg primjerka.

Real Techniques POWDER BLEU - B04

Real Techniques POWDER BLEU – B04

Prvi je kist za oči – B04, koji se, naravno, može koristiti i za detaljniji rad na licu, na slikama možete vidjeti da je poprilično velik, čak mrvicu veći od ZOEVA 228 kista, što znači da neće odgovarati onima manjih kapaka.

Real Techniques POWDER BLEU - B02

Real Techniques POWDER BLEU – B02

Sljedeći, ujedno i najdraži – B02 ima savršeni multifunkcionalni oblik, no ja ga najviše volim koristiti za konturiranje i bronzer, i za tu fuknciju mi je apsolutno najdraži u cijeloj kolekciji kistova!

Real Techniques POWDER BLEU - B01

Real Techniques POWDER BLEU – B01

I posljednji, najveći – B01, idealan za završni finish puderom u prahu/kamenu, ili za bronzer ukoliko volite ogromne kistove za brzinsko bronzanje. 😀
Napravila sam usporedbu s najsličnijim kistovima iz kolekcije kako biste dobili bolju predodžbu.
Kao što sam spomenula, dostupni su na Pink Pandi po cijeni od 189kn za veće, 128 za manje kistove.

Zoeva 228, RT B04, Hakuhodo J5522, Hakuhodo J142 / RT Contour brush , RT 02 , Zoeva Highlight brush / RT Blush Brush, RT B01, ZOEVA Face Definer brush

Zoeva 228, RT B04, Hakuhodo J5522, Hakuhodo J142 / RT Contour brush , RT 02 , Zoeva Highlight brush / RT Blush Brush, RT B01, ZOEVA Face Definer brush

Anastasia Beverly Hills Brushes

Anastasia Beverly Hills Brushes

ANASTASIA BEVERLY HILLS

Anastasia Beverly Hills BROW Brushes

Anastasia Beverly Hills BROW Brushes

Sve spomenute ABH kistove dobila sam u PR paketu, ali moram napomenuti kako sam one za obrve dugo držala na WL i jako mi je drago što sam dobila priliku da ih sve isprobam jer se nikako nisam mogla odlučiti za onog pravog. 😀
Sada kada sam ih sve isporbala, mogu reći kako mi najbolje leži 7 i 7B. Radi se o istim kistu, samo je razlika u dužini drške. Izuzetno je precizan, dlake su čvrste, a dužina i širina glave kista je skoro pa idealna. Da se razumijemo, Larenim kist je i dalje moj No.1 kist za obrve jer s njim najbrže obavljam taj posao, no za Abh kistovima, tu su uključeni 12 i 14, posežem uvijek kada je potrebna preciznost, pogotovo u radu na klijenticama. Ali ono što Laremin kist nema je spolie na drugom kraju, koji je stvarno jako praktična stvar! Cijena ABH kistova za obrve – 18 funti (cultbeauty.com, beautybay.com feelunique.com)
Kist broj 20 je idealan za one koji vole korektorom dodatno definirati obrve. Osobno to nikad ne radim.
S druge strane, kist A23 je TOTALNO RAZOČARANJE. Ovo ne bih toliko naglasila da kist svako malo ne viđam po Instagramu i Youtubu. Nedvojbeno jedan od najlošijih kistova koje sam ikad probala, uzimajući u obzir cijenu (220kn) i popularnost. Na prvi pogled i dodir vidi se da je najpravljen od najjeftinije dlake, koja doslovno grebe po licu, što je šteta jer oblik, gustoća dlaka i dužina drške savršeno su pogođeni za jedan highlighting kist.
I zadnji kist na popisu je broj 18, kist za korektor, koji me ostavio skroz ravnodušnom. Ništa posebno za što bih ikad dala 18 funti (155kn) Jeftinije alternative niže u postu 😉

e.l.f. brushes

e.l.f. brushes

e.l.f. brushes

e.l.f. brushes

e.l.f.

Kistovi koji me već godinama oduševljavaju omjerom kvalitete i cijene su e.l.f. kistovi. Svoj prvi takav kist uzela sam prije nekoliko godina i još se savršeno drži.
Naručujem ih s iHerba, gdje se cijene ovih kistova kreću od 18 do 36kn.
Highlighting i Small tapered imaju multifunkcionalan oblik, a najčešće ih koristim za puder u prahu kada ne želim cijelo lice zamatirati, ili za, recimo, Mac Blot Powder koji stavljam samo po sredini lica. Foundation Blurring Brush vrlo je sličnog oblika kao mnogima poznat Real Techniques Expert Brush, ali neusporedivno ugodniji, odnosno mekši! I posljedni na e.l.f. hrpici – Flawless Powder Brush prilično je dobar za pudere u kamenu i prahu.

CLAUDIA SCHIFFER

Ukoliko ne želite riskirati linjanje kistova dok ih koristite, ove zaobiđite u širokom luku.
Ovi kistovi su jednostavno preskupi za kvalitetu koji nude. Na prvu su i mene zavarali pa sam kupila dva komada – Small Defining, koji je ok ako izuzmem cijenu, i Multipurpose brush koji je žestoka katastrofa. Dlaka je toliko slaba i nekvalitetna da ju ni ljepilo ne može držati pa su dlake na početku ispadale ko lude. Nakon jednog korištenja kao da dodatno omlitavi, ne znam kako bih drugačije to opisala. 🙁 Možete ih zaobići u Mulleru, a cijena ovih manjih kreće se od 100 do 120kn.

CLAUDIA SCHIFFER brushes

CLAUDIA SCHIFFER brushes

ECOTOOLS Seamless Stippling brush / Sheer Blush brush

ECOTOOLS Seamless Stippling brush / Sheer Blush brush

Još jedno, ali nešto manje razočaranje su i ECOTOOLS kistovi, točnije duofibre linija iz koje imam ova dva primjerka. Seamless Stippling je uživo još manji no što se čini na fotografiji i jako je neugodan za korištenje, što zbog te veličine, što zbog dlaka koje strašno bockaju! Osim toga, dlake su postavljene kao da ih je netko pijan lijepio. Drugi, Sheer Blush ugodniji je za korištenje, ali nije me oduševio. Vjerujem kako je standardna linija puno bolja. Ono što mi se sviđa kod EcoTools kistova je novi izgled drški. 😀
Dostupni su na iHerbu po cijeni od cca. 50kn

I za kraj najjeftiniji kistići s eBaya, zapravo namijenjeni za nail art, a ja ih koristim za korektor, kremasta sjenila, ruževe i facepainting. Odličnim mi se pokazao set od 7 komada za cijenu od 3-4 dolara. Ovaj s drvenim drškama trenutno ne mogu pronaći pa vam ostavljam par alternativa dok se ovi ponovo ne pojave. Link 1  Link 2 Link 3
Moguće da u se u jednom setu nađe pokoji koji je neupotrebljiv, krivo rezan, zalijepljen, što god, no za ovu cijenu zbilja nije ni najmanji problem. Tome sam doskočila tako što sam odmah naručila 3 paketa. 😀

Nadam se da ste izdržali do kraja i da sam vam uspjela ubaciti pokoji od ovih kistova na popis ukoliko ste planirali nadopuniti svoju kolekciju. 😀
Jeste li već neke probali?
Pišite mi u komentarima!

Ukoliko vas zanima koji su kistovi bili, i većinski ostali, najdraži u kolekciji – KLIK NA POST

Spomenuti web-shopovi:
Hakuhodo
Beautylish – Wayne Goss
iHerb
Cult Beauty
Pink Panda

Do sljedećeg posta,
byeee :-*

(18) Comments

 • makeup victim
  February 21, 2018 at 7:33 pm

  Odlicno sastavljeno i sve lijepo pojasnjeno. Idealno za izbiti novce 😄
  Salu na stranu, ide u bookmarkse kao smjernica 😉

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 22, 2018 at 8:57 pm

   Počela sam sastavljati ovu kobasičetinu od posta po prije mjesec dana sigurno 😀 Samo se nakupljalo… Na kraju overthinkaš sve i pitaš se zašto ovo radiš… xD Drago mi je da će ipak nekome biti korisno 😀

 • Valentina A.
  February 21, 2018 at 7:48 pm

  Zaviiidimmm 😍😍
  Dugoo vec skicam RT kostove a nikako naruciti jer muz kaze da ih imam i previse(a nemam,jel)
  Super recenzija i sve objasnjeno,cista 5

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 21, 2018 at 10:56 pm

   Kistova zaista nikad dosta! 😀 A njih rijetko uzimam impulzivno, pogotovo ove skuplje pa si opravdam kupnju ako mi je neki baš dugo na wish listi 😀
   Hvala ti! <3

 • 2u1beauty
  February 21, 2018 at 9:09 pm

  Ooodlična recenzija, nisam profi da mi treba Hakuhodo pa se isključivo držim Zoeve zadnje dvije god otkako su izašli. Real techniques expert face brush mi se užasno linjao pa RT zaobilazim u širokom krugu zbog lošeg iskustva a kako si i sama rekla ružnog dizajna..iako je ova plava linija kistova prekrasna !!

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 22, 2018 at 2:03 am

   Da imam i najmanju zamjerku za Powder Bleu, sigurno bih napisala jer je cijena stvarno visoka za takav brend, s kojim se, moram priznati, nisam baš usrećila do te prekrasne kolekcije. Najtoplije ju preporučam 😀

 • Pužofska
  February 21, 2018 at 9:26 pm

  Rekla bih da kod nas nedostaje kvalitetnih postova na temu kistova. Tako da ovaj tvoj, kao i oni drage Brush Stash, ide u bookmarkse. 🙂

  Ovi RT Powder Blue kistovi su zbilja fantastični. Kvalitetni i uz to pravi eye candy. U skorije vrijeme si planiram kupiti i B04.
  Smiješno, ali nikad nisam probala niti jedan e.l.f. kist. Mogla bih u jednoj od sljedećih iherb narudžbi ubaciti ovaj Foundation Blurring u košaricu.
  Moja zadnja kist narudžba je uključivala Chikuhodo Z-10. Premišljala sam se između njega i Hakuhodo G5520, pa je odluka pala na Chikuhodo jer su dlake duže, pa mislim da bi mi mogao biti bolji za postizanje manje oštrih linija na donjem kapku.

  I za kraj pitanje. 🙂 Preferiraš li nanositi tekuće pudere beautyblenderom ili kistom? Znam da to što ćeš koristiti ovisi i o samom puderu, ali generalno gledano koji bi bio tvoj tool of choice? 🙂

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 22, 2018 at 1:58 am

   Tako sam ja i otkrila ove e.l.f. gemove 😀 Naručivala bih nešto od preparative i ajd da ubacim da ‘popunim’ narudžbu jer kistova nikad dosta.
   Presladak je taj Chikuhodo! Čini mi se da je jako sličan ovom Nastelle što sam uzela na Masterclassu i odjednom ga više ne proizvode 🙁 Kakvi kistovi su mi savršeni i za izvlačenje sjenila prema sljepoočnicama.

   Generalno sam im dalje na Beautyblenderima, pogotovo sad kada sma na Lumionu od kojeg se lako zaperutam ako nisam odradila pilling 😀 Kist mi napravi kaos u tom slučaju.

 • Bojana
  February 22, 2018 at 4:11 am

  Predobar post i jako informativan, share-ovati cu ga. Wayne Goss su mi jedni od najboljih kistova definitivno, pogotovo eye set. Otkako ga imam nista drugo me koristim na sebi jer su sa-vrs-senstvo! Imam skoro sve njegove setove ali ovaj eye set me je ostavio bez texta. Ovaj zadnji najnoviji mi je jako cudan, bas sam mislila pisati ti privatno. I za kraj ako moze preporuka Hakuhodo must haves za oci tj blendanje?

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 22, 2018 at 9:02 pm

   Hvala ti! <3 Meni je Hakuhodo J142 must kave za blendanje, ali kao što sam spomenula, isti je kao WG 17. Od ovih preciznijih mi je G5528 ludilo! 😀
   Ovaj najnoviji Waynov je i meni prečudan, imala sam priliku probati ga pod rukom i kriste dragi što je to mekano!! Hakuhodo Ima cijelu liniju na tu foru - Kebo.

 • Ithara
  February 22, 2018 at 8:38 am

  Odlično. Mislim da se nađem kod tebe da bi doslovno sjedila i buljila u tvoju kolekciju *.*

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 24, 2018 at 1:46 am

   Ma ovo je ništa 😀 Jesi vidjela kako izgleda soba od Sweet Makeup Temptations?

 • Sura Dancer
  February 23, 2018 at 5:56 pm

  Brush porn *.* Toliko sam inače luda za kistovima da je meni ovo tvoj najbolji post 😀 Sve na stranu, nemam love za pola ovih koje imaš, ali zato elfovce nabavljam prvom prilikom i RT Powder Bleu također, želim ih otkad su izašli 😀 Predivan post, daj još koji sa Best of tematikom 😀

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   February 24, 2018 at 1:42 am

   PG-13 😀 Mogla bih novi TOP __ highlightera napraviti jer se definitivno lista promijenila… a vidim da je među čitanijima pa bih morala to updateat :/

 • Marina sweet about me
  February 25, 2018 at 1:53 am

  Čitala sam pohvale za Elf kistove i nedavno sam uzela Stipple brush, ali planiram i ostale 🙂
  A mislim da ću uzeti i koji od ovih RT, inače imam nekoliko njihovih kistova i odlični su mi, ali kao što kažeš, baš ružne i glomazne drške imaju :/

 • Nightmare
  June 7, 2018 at 12:04 pm

  Poštovana,

  molila bih Vas za kratki osvrt na Nastelle kistove. Koji su dobri, kojih se držati podalje…?

  Unaprijed hvala

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   June 7, 2018 at 2:09 pm

   Kistovi od sable dlake su fantastični! Koristim ih za kremaste proizvode i eyelinere. Odlični su i oni od vjeveričje dlake, jedino ne bih preporučila bijelu kozju kada su kistovi za oči u pitanju jer su jako grubi. Modeli koje imam i stalno koristim su:
   234,134, – plostani, vjeveričja dlaka, odlično kupe pigment
   115,114,112 – salbe dlaka, za bilo što kremasto, ali i praškasto za jači intenzitet i pokrivnost
   118,138 – sable dlaka, odlični za detalje, blendanje uz rub kapka i diffused eyeliner
   720 i 128 – za ultra precizno nanošenje eyelinera

   • Nightmare
    June 7, 2018 at 6:11 pm

    Hvala Vam najljepša na detaljnom odgovoru i savjetima. Puno, puno hvala.

Leave a Comment