LADING

MY FAVORITE BRUSHES – face, eyes & brows

Favorite Brushes

Good day, everyone! 😀
Danas vam donosim selekciju najdražih kistova iz kolekcije, odnosno one koje bih odmah kupila da svi kompletno nestanu. 😀 Primijetit ćete iz posta da nisam fan brush-setova jer do sad još nisam naišla na set koji bi mi u potpunosti odgovarao pa radije kupujem pojedinačno i tako gradim kolekciju. Također, radije izdvajam za 2-3 kvalitetna kista nego jeftiniji set upitne kvalitete u kojem će se sigurno naći kistova koje nikad neću upotrijebiti. Nakon što smo to razjasnili, krenimo s omiljenim alatima!

NYX Multi-purpose brush, / EVERYDAY MINERALS Flat Top kabuki

NYX Multi-purpose brush, / EVERYDAY MINERALS Flat Top kabuki

Od kistova za tekuće pudere najčešće rotiram sljedeća dva kista s BeautyBlenderom, ovisno o samom puderu i  željenom finishu – Everyday Minerals Flat Top kabuki i NYX Multi-tasker Buffing brush. Everyday Minerals volim i koristim već nekoliko godina (sjeća li se još netko kada ih je Killer Colours prvi put spomenula? :D) i još uvijek ne pokazuje znakove bilo kakvog oštećenja u vidu ispadanja dlaka ili sl. Osim printa na dršci, on je nestao. 😀 Dužina, gustoća i mekoća dlaka je savršeno pogođena što omogućava brzo i lako nanošenje, a najčešće ga koristim za pudere laganije do srednje gustoće, pa čak i za one najlaganije poput Mac Face&Body ili Makeup Forever Water Blend. U slučaju takvih pudera prvo  ih nanosim prstima, a finish bez vidljivih poteza postižem upravo Flat Top kabukijem.
Everyday Minerals kistove možete naručiti s iHerba ili sa službene stranice.
NYX Multi-tasker 03 kist mi je stigao u paketu s ostalim Nyx proizvodima, a kada sam ga otvorila, iskreno, nisam imala velika očekivanja. No, na prvi dodir ostala sam zapanjena mekoćom! Definitivno planiram uzeti back-up i ostale sintetičke kistove iz iste linije koje još nemam! Kist je gušći od spomenutog Everyday Minerals kabukija, a idealan je za srednje do jako guste konzistencije pudera. U usporedbi sa svima znanim Real Techniques kistovima, Nyx kist je za par stepenica iznad!
Kist je dostupan na Diviana-cosmetics.com te u Nyx trgovini po cijeni od 115kn.

ELF Complexion brush

ELF Complexion brush

U kategoriji kistova za puder u prahu/kamenu još uvijek nemam omiljeni koji bi posebno izdvojila, no onaj za kojim najčešće posežem pri fiksiranju transparentnim puderom je ELF Complexion Brush. ELF kistovi iz Studio linije, obzirom na nisku cijenu, zaista su odlični pa ukoliko tražite povoljne a dobre kistove, toplo preporučam! Dostupni su na iHerbu (Complexion brush trenutno samo u setu) i službenoj stranici Elf.com ($4.00)

ZOEVA Luxe Highlight / Face Focus

ZOEVA Luxe Highlight / Face Focus

Real Techniques, Zoeva, Nyx contour

Real Techniques Contour brush / Zoeva Luxe Highlight / NYX contour brush

Prelazimo na definiranje kontura i rezanje jagodica. 😀 ZOEVA Luxe Highlight (€15.50) idealnog je oblika i veličine za tu svrhu. Posebnost ovog kista leži u njegovom obliku, što se najbolje vidi u usporedbi s ostalim kistovima namijenjenim za konturiranje, koji su znatno manje ‘zašiljeni’ u odnosu na Luxh Highlight kist, kojem upravo taj vrh omogućava preciznije apliciranje proizvoda. Iako ću detaljnije pričati o NYX kistovima, odmah ću vam napomenuti – nikako ne preporučam NYX 03 kist za konturiranje. ( Oblik je, po mom mišljenju, potpuno promašen, a dlaka neusporedivno lošija od kistova sa sintetičkom dlakom iz iste linije NYX kistova, što je posebno osjetno kod kistova za oči od prirodne dlake koji doslovno grebu kapke! )
ZOEVA Face Focus 114 (€15.50) – Iako se radi o multi-tasker kistu, trenutno mi je omiljen alat u svrhu highlightanja. U svojoj bazi je plosnat pa mogu se koristiti i bočne strane za precizniji, uži nanos.
ZOEVA kistove možete naručiti preko službene stranice – ZOEVA.com

Hakuhodo G5537

Hakuhodo G5537

HAKUHODO G5537 ($35)
Od svih makeup kategorija, mislim da mi je rumenilo među zadnjima po važnosti. Koristim ga u skromnim količinama, stoga volim kistove koji ga nanose u što tanjem sloju. Upravo takav nanos omogućava HAKUHODO G5537, koji, ukoliko to želite, može aplicirati rumenilo i u jačem intenzitetu bez da pomakne sloj prethodno nanesenog pudera ili korektora. Kist je napravljen od kozje dlake, primarno namijenjen za highlight, za što je odličan ukoliko volite raspršeni, blagi sjaj. Prije bih ga preporučila za proizvode poput Hourglass Ambient Lighting pudera ili za lagano fiksiranje transparentnim puderom.

Hakuhodo J series, from top tu bottom: J5522, J142, J146, J5529

Hakuhodo J series, from top to bottom: J5522, J142, J146, J5529

MAC 217 - Hakuhodo J5523

MAC 217 – Hakuhodo J5523

HAKUHODO kistovi za oči

Iz moje evergrowing  Hakuhodo kolekcije izdvojila sam ova četiri kista kao esencijalne i nezamjenjive alate svakog makeup looka. Svoj prvi Hakuhodo kist uzela sam kada sam tražila zamjenu za kultni Mac 217 koje me toliko grebao da je nakon nekog vremena postao apsolutno neupotrebljiv. Hakuhodo J5523 i Mac 217 oblikom su identični, ali kvalitetom neusporedivi! Doduše, Mac je sada već izgubio svoj prvotni oblik. Oba kista sadrže kozju dlaku, no ono što izdvaja Hakuhodo (i ostale japanske brendove ručno rađenih kistova) je upotreba najkvalitetnije dlake među kojima nećete naći one oštro rezane koje se koriste kako bi se kist ‘popunio’ i time smanjio trošak izrade.  J5523 nije dio odabrane grupice najdražih jer sam tokom vremena shvatila da mi puno više odgovaraju kistovi za blendanje s kružnom bazom.
J5522 ($20) najveći je iz ove grupice, blago zašiljen i savršen za blendanje većih površina, no ne bih ga preporučila ukoliko imate manje oči jer u tom slučaju je previše neprecizan i mogli biste završiti sa sjenilom do obrva. U slučaju većih kapaka – must have.
J142  ($19) je istog oblika, ali manjeg formata. Kada bih morala odabrati jedan jedini kist za oči, bio bi ovaj. Dovoljno je kompaktan da s njim nanosite sjenilo u pregib ili vanjski kut, a opet i dovoljno fluffy da sve to bez problema izblendate.
J146 ($18) od prethodnog se ne razlikuje toliko dužinom dlaka koliko promjerom baze, a idealan je za detaljnije definiranje pregiba, vanjskih kutova ili blendanje uz rub donjeg kapka.
J5529 ($17) najmanji kist za blendanje, idealan za detalje i ukoliko imate manje kapke te ondje gdje standardni pencil kist ostavlja očite prijelaze. Najčešće ga koristim za preciznije blendanje sjenila duž donjeg kapka.

HAKUHODO G5513 / B004G

HAKUHODO G5513 / B004G

G5513 ($17) umanjena je verzija klasičnog flat shader kista (B004G), i za razliku od kista za blendanje napravljenih od kozje dlake, ovaj sadrži konjsku, čvršću ali nimalo grubu dlaku koja je idealna za ultra precizno nanošenje poput cut crease looka, a meni je apsolutno nezamjenjiv za nanošenje intenzivnog highlightera/sjenila u unutarnji dio oka. Na slici ga možete vidjeti uz B004G koji je klasičnog oblika i veličine za nanošenje sjenila preko cijelog kapka.
Hakuhodo kistove možete naručiti na službenoj stranici – HAKUHODO.com (uz shipping od $16.00)

ZOEVA Smoky Shader / Luxe Pencil

ZOEVA Smoky Shader / Luxe Pencil

ZOEVA Luxe Pencil (€10.50) i Luxe Smoky Shader (€10.50) uzimam kada želim intenzivnu i koncentriranu boju na kapcima, bilo da se radi o tamnijim sjenilima iz kojih ovi kistovi izvlače maksimum ili pak pigmentima koje će utapkati bez da ih rasprše izvan željenih granica.

LARÉNIM Brow Brushes

LARÉNIM Brow Brushes

 

Illamasqua Angeld brush / LARÉNIM / Zoeva Brow Line

Illamasqua Angeld brush / LARÉNIM / Zoeva Brow Line

LARÉNIM BROW BRUSH (iHerb.com, 63.54kn)

Prelazimo na obrve i dolazimo do kista koji sam naručila na blef te na način na koji gotovo nikad ne naručujem kistove. 😀 Kao što znate, iHerb stranica u svojoj ponudi ima svega i svačega, a tog dana sam trebala s nečim ‘popuniti’ narudžbu i odlučila sam samo upisati ‘brow brush’ i prelistati sve kistove za obrve koje imaju u ponudi. Iako mi je većina ponuđenih brendova poznata, Larenim nije bio jedan od tih, a dostupnih recenzija gotovo da uopće nije bilo. Budući da sam do tada isprobala sigurno desetak kosih kistova za obrve koji mi na kraju nisu odgovarali, bila sam sprema probati bilo što. Long story short, toliko sam bila zadovoljna da sam nakon toga naručila još dva kista. 😀 Ono što tražim od kista za obrve je čvrsta dlaka, ne preduga i previše savitljiva te mogućnost postizanja vrlo tankih linija, a Larenim kist sve ove stavke ispunjava. Kratke i čvrste dlake omogućuju nanošenje pomade ili sjenila za obrve puno preciznije od kistova s dužim i savitljivim dlakama, koje pri nanošenju u startu nanose previše proizvoda koje te iste dlake ne mogu razvući i izblendati. Jedina mana ovog kista je njegova širina, koja meni osobno ne smeta, no da je za milimetar uža baza bio bi savršen! 😀 U usporedbi s Illamasqua kosim kistom i Zoeva Brow Line 322, po širini nalazi se točno između. Illamasqinom kistu teško opravdavam cijenu od gotovo 200kn, no prvenstveno ga ne preporučam ukoliko tražite kistove čvršćih dlaka. U usporedbi sa standardnim kosim kistovima možete vidjeti razliku u dužini, širini i koliko je Larénim tanak i precizan!

LARÉNIM / Ecotools / NYX / Essence

LARÉNIM / Ecotools / NYX / Essence

I za kraj, najjeftiniji kistovi koje možete pronaći u svakom Mülleru na odjelu papirnice. Vernisagge kistovi odlični su za eyeliner i facepainting, ili ako radite lip-art, nail-art i sl.  Cijena – 10-20kn.

Vernisagge detail brushes

I to bi bilo sve za današnji post. Ukoliko ste bili u nedoumici ili još tražite svoje Holly Grail kistove, nadam se da će vam ovaj post pomoći pri sljedećoj kupnji. 😀
Hvala na čitanju!
Byeee :-*

(12) Comments

 • Silvija
  November 8, 2016 at 8:41 pm

  Ove hakuhodo kistove gledam već godinu dana i nikako da ih uzmem..sprečava me njihov šiping…ispada da za jedan mali kist moram izdvojiti preko 30$ što mi je malo too much… Za sada sam zadovoljna Zoevom i Sigmom, kistovi za oči ..jedino što si moram uzeti velike kistove, a to bih najradije Zoevu.
  I ja kupujem malo po malo, što mi najviše odgovara i treba…
  Inače imaš odličnau kolekciju kistova.

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   November 9, 2016 at 1:55 pm

   Naskupljala sam se kistova tokom godina i sad ih više ne želim nagomilavati, a više puta sam podlegla nekom hajpu i kupila kist koji sam vrlo brzo proslijedila. Doduše, nisam uskočila još na Sigma ili Morphe bandwagon 😀 Imam problem sa stvarima za koje vidim previše hvalospjeva. (Zoevu bih ipak stavila u viši rang od Sigme i Morphe). Za sintetičku dlaku još mogu razumjeti, ali za prirodnu dlaku sam shvatila da mi ne vrijedi tražiti jeftinije. Smith cosmetics i Wayne Goss kistovi su mi sada na WL, ali to je isto investicija i vagat će se svaki kist 😀

 • giggi
  November 9, 2016 at 9:06 pm

  odličan članak!
  vernisagge kist #2 je nezamjenjiv za tuš u gelu 🙂

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   November 12, 2016 at 10:43 pm

   Hvala ti! ❤
   Slažem se, odlični su, pogotovo za tu cijenu!!

 • poirotslab
  November 9, 2016 at 9:43 pm

  Hijoj, imamo čak jedan zajednički! 😀 Zoeva 230 Luxe Pencil.
  Ovi Hakuhodo su mi apsolutno prekrasni, ali je to za moj budžet way to much, a i da kupujem skuplje vjerojatno bih uzela Wayne Goss kistove jer mi je skroz simpiš i nekako vjerujem za nj. kistove da su top. 😀 Jednog dana!
  Do tad preferiram RT kistove (kojih vidim nemaš tu :D), a za tekući puder mi je Morphe M439 vrh. Nekako se više priklanjam sintetičkim.
  Za obrve ne koristim kosi kist već kist koji se dobije uz Loreal gel liner, vjerujem da sam jedina i luda, ali meni najbolje funkcionira!
  Još bih nadodala da su mi super Ecotools za oči, a MACu općenito nisam priklonjena (vjerujem da sam i na tom području sama).
  Jako lijepa kolekcijica btw! 🙂

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   November 12, 2016 at 10:40 pm

   Da je Hakuhodo moguće bez straha od carine i s nešto jeftinijim shippingom nabaviti, mislim da se tada uopće ne bi činio tako teško pristupačnim. Wayne Goss je s njima u istom rangu 😀 Na WL mi je sada njegov fan brush, no Beautylish i njegovi troškovi…uh.
   Taj Lorealov sam jedno vrijeme intenzivno koristila za winged liner, ali se brzo ofucao i prestao biti super precizan. :/
   Mac ni mene više ne privlači s kistovima, precijenjeni su, no samo u toj kategoriji. 😀 Mac ima posebno mjesto u mom srcu.

 • Anita
  November 12, 2016 at 12:17 am

  Odlični kistovi i odlično napisan post!
  Imat ću na umu ovaj članak kada se napokon odlučim na kupnju japanskih ljepota i onda ću vjerojatno zažaliti zašto to nisam učinila i prije…piše li Hakuhodo iznos narudžbe na paket?
  Lp

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   November 12, 2016 at 10:45 pm

   Hvala ti, Anita! ❤
   Do sad je pisao manji iznos, no svakako preporučam naručivanje manje količine. Mene su carinili samo jednom kada sam naručila više od 3 kista u paketu, a do sad sam četiri puta naručivala. Sretno u odabiru! 😀

 • Pužofska
  November 12, 2016 at 5:49 pm

  Larenim. Otkriće! Hvala za ovo, pejlkanvaše. 🙂 Sljedeća iherb narudžba će uključivati ovo tanano čudo.

  Meni su WG kistovi zbilja odlični. Njegov 01 kist mi je vjerojatno u top tri.
  Koji od njegovih si ti pikiraš? Fan brush? I koji još?

  Super napisan post s odličnim fotkama i dobrim recenzijama. Mi lajki. 🙂

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   November 12, 2016 at 10:55 pm

   Otkad si mi rekla za daj 01 i šta radi s porama, i on mi je na WL, samo njega se bojim koristiti s nekim puderima, tipa Lancome Teint Idole, koji se baš hvata za dlaku i jedino ga uljem mogu ukloniti pa se bojim da bih Gossića uništila brzo takvim korištenjem. I 14 me jako privlači! 😀

 • Candy Makeup Girl
  November 15, 2016 at 3:35 pm

  Super ti je kolekcija. Za ove Vernisagge nisam imala pojma! Budem ih isprobala, baš sam namjeravala kuptii jedan Sigma kist koji je strašno precizan za eyeliner, ali ću ipak prije isprobati jedan od ovih. Sad, mene zanima koji je najprecizniji i najoblji za liner od Vernisagge kistova koji su na slici (pitam jer ih imaš puno na slici haha)? 😀

  • Pale Canvas
   Pale Canvas
   November 16, 2016 at 12:59 pm

   Hvala ti! 😀 Preporučam da kreneš s okruglom jedinicom. Ako se dobro sjećam, od ovih plosnatih najmanja je dvojka.

Leave a Comment